fbpx
* התחייבות לתוצאות תוך 90 יום – או כסף בחזרה! *
מעל 40 אלף לקוחות מרוצים  ◆   ליווי וייעוץ זמין וצמוד  ◆   משלוח מהיר חינם​

מהשורש ועד הקצה: סיבות לנשירת שיער ופתרונות שיפתיעו אתכם

אתם מוצאים יותר שערות על הכרית בבוקר לאחרונה? מרגישים שרואים את הקרקפת שלכם דרך השיער? נשירת שיער היא תופעה נפוצה שמטרידה הרבה מאיתנו, גברים ונשים כאחד. אבל מה באמת גורם לשיער שלנו לנשור, ומה אנחנו יכולים לעשות כדי לפתור את הבעיה?

בואו נודה באמת, מראה חיצוני משחק תפקיד משמעותי ושיער מלא הוא דבר יקר ערך. אבל מעבר למראה, נשירת שיער יכולה להשפיע גם על הביטחון העצמי ואיכות החיים שלנו. לכן, חשוב להבין את הסיבות שעומדות מאחורי התופעה ולהכיר את הפתרונות החדשים שיש בשוק.

במאמר הבא, נדבר על הסיבות לנשירת שיער, החל מגורמים גנטיים ועד להשפעות סביבתיות ותזונתיות. אל תדאגו – לא נשאיר אתכם רק עם הבעיות. נחשוף בפניכם פתרונות מתקדמים ומפתיעים, כולל את הגישה החדשנית של יאנג הייר.

יאנג הייר, מותג המתמחה בפתרונות טבעיים לנשירת שיער, מציע גישה הוליסטית שמשלבת מדע מתקדם עם הכוח של רכיבים טבעיים. האם תוספי תזונה, קפסולות או שמפו מיוחד יכולים באמת לעצור את הנשירה ולעודד צמיחה מחודשת? הישארו איתנו כדי לגלות את התשובות המפתיעות.

הצטרפו אלינו למסע מרתק מהשורש ועד הקצה, ותגלו איך אפשר להתמודד עם נשירת שיער בדרכים חדשניות ויעילות. בין אם אתם סובלים מנשירת שיער או פשוט רוצים לשמור על בריאות השיער שלכם, המאמר הזה הוא בשבילכם.

תוכן עניינים
גורמים לנשירת שיער ופתרונות

הורמונים: הדרמה המתחוללת מתחת לקרקפת

כשמדובר בשיער, ההורמונים שלנו בגוף הם בעלי השפעה גדולה. בואו נכיר את הכוכבים הראשיים:

  1. DHT : הורמון שנגזר מטסטוסטרון, והוא ידוע לשמצה בקרב חוקרי השיער. הוא גורם לזקיקי השיער להתכווץ, מה שמוביל לשיער דק יותר ובסופו של דבר לנשירה. אצל גברים, זה בדרך כלל מתבטא בנסיגת קו השיער ובהתקרחות בקודקוד.
  2. אסטרוגן: בניגוד ל-DHT, אסטרוגן הוא בדרך כלל ידיד טוב של השיער. הוא עוזר לשיער להישאר בשלב הצמיחה לזמן ארוך יותר. זאת הסיבה שנשים בהריון לעתים קרובות מדווחות על שיער עבה ומבריק – תודו לאסטרוגן! אבל כשרמות האסטרוגן יורדות, למשל אחרי לידה או בגיל המעבר, יכולה להתרחש נשירת שיער.
  3. הורמוני בלוטת התריס: ההורמונים האלה אחראים על המטבוליזם של הגוף. כשהם לא מאוזנים (יותר מדי או פחות מדי), זה יכול להשפיע על מחזור הצמיחה של השיער. תת-פעילות או יתר-פעילות של בלוטת התריס יכולות שתיהן לגרום לנשירת שיער.

טיפ קטן: אם אתם חושדים שיש לכם חוסר איזון הורמונלי, כדאי לגשת לרופא ולבקש בדיקת דם. לפעמים, איזון הורמונים יכול לעשות שינוי מטורף לשיער שלכם!

עובר במשפחה: כשהגנטיקה מתערבת בעניינים

המבנה הגנטי שלנו משחק תפקיד מרכזי בבריאות השיער שלנו. הנה כמה עובדות מעניינות:

  1. התקרחות דפוסית גברית (MPB): 

זאת הצורה הכי שכיחה של נשירת שיער אצל גברים, והיא מאוד קשורה לגנטיקה. אם יש לכם אבא, סבא או דוד שהתקרחו בגיל צעיר, יש סיכוי טוב שגם אתם תחוו את אותו הדבר. 

  1. גנים מאמא: 

יש מיתוס נפוץ שאומר שהתקרחות עוברת מהסבא מצד האם. האמת היא קצת יותר מורכבת. בעוד שיש גן ספציפי על הכרומוזום X (שמגיע מהאם) שקשור להתקרחות, יש גם גנים אחרים שמעורבים, כולל כאלה שמגיעים מהאב.

  1. נשירת שיער אנדרוגנית אצל נשים: 

גם אצל נשים, גנטיקה יכולה לשחק תפקיד בנשירת שיער. זה בדרך כלל מתבטא בדילול כללי של השיער, במיוחד בחלק העליון של הקרקפת.

  1. גנים שמשפיעים על רגישות לאנדרוגנים: 

חלק מהאנשים פשוט נולדו עם זקיקי שיער שרגישים יותר להשפעות של הורמונים כמו DHT. 

טיפ קטן: אל תתייאשו אם יש לכם היסטוריה משפחתית של נשירת שיער. יש היום הרבה טיפולים שיכולים לעזור להאט או אפילו להפוך את התהליך. פנו ליאנג הייר לייעוץ מקצועי.

גנטי משחק תפקיד מרכזי בבריאות השיער שלנו

לחץ ומתח: כשהשיער שלכם מחליט לקחת חופשה

מתח ומתח משפיעים על בריאות השיער שלנו.

לחץ ומתח הם גורמים משמעותיים שיכולים להשפיע על בריאות השיער שלנו. הנה כמה דרכים בהן סטרס יכול לגרום לנשירת שיער:

  1. טלוגן אפלוביום: 

התופעה הזאת מתרחשת כשלחץ משמעותי גורם לשיער להיכנס לשלב המנוחה מוקדם מדי. התוצאה עלולה להיות נשירת שיער בולטת לעין אחרי מספר חודשים.

  1. הורמוני סטרס: 

בזמני לחץ, הגוף מגביר את ייצור הקורטיזול, שידוע גם כ”הורמון הסטרס”. ההורמון הזה יכול לשבש את מחזור הצמיחה הטבעי של השיער.

  1. הרגלים הקשורים לסטרס: 

לחץ עלול לגרום להתפתחות של הרגלים מזיקים לשיער או לשינויים בתזונה שעלולים להוביל לחוסרים תזונתיים.

  1. הפרעות שינה: 

סטרס יכול לפגוע באיכות השינה, מה שגם יכול להשפיע לרעה על בריאות השיער.

  1. השפעה על מערכת החיסון: 

לחץ מתמשך יכול להחליש את מערכת החיסון, דבר שעלול להוביל למצבים שיכולים להשפיע על בריאות השיער.

טיפ פרקטי: 

אם אתם מרגישים שהלחץ משפיע על השיער שלכם, מומלץ לשקול שילוב של טכניקות הרגעה בשגרה היומית. שיטות כמו מדיטציה, יוגה, או פעילות גופנית קלה בטבע יכולות להועיל לא רק ללחץ הנפשי, אלא גם לבריאות השיער.

תזונה: כשהשיער שלכם זועק "תאכילו אותי!"

תזונה לא נכונה היא אחת הסיבות השכיחות לנשירת שיער, ולמרבה המזל, זאת גם אחת הסיבות שקל יחסית לטפל בהן. בואו נראה מה בתפריט:

  1. חוסר בברזל: 

ברזל הוא כמו הדלק של השיער שלכם. בלעדיו, השיער פשוט לא יכול לצמוח כמו שצריך. אנמיה (חוסר בברזל) היא סיבה נפוצה לנשירת שיער, במיוחד אצל נשים. אז אם אתם לא אוהבים תרד, אולי הגיע הזמן לשקול מחדש!

  1. חלבון: 

השיער שלכם מורכב בעיקר מחלבון. אם אתם לא מקבלים מספיק חלבון בתזונה, הגוף שלכם עלול להפסיק את ייצור השיער כדי לשמור על חלבון לתפקודים חיוניים יותר.

  1. ויטמינים ומינרלים: 

ויטמין D, ויטמיני B (במיוחד ביוטין), אבץ וסלניום הם כולם חיוניים לבריאות השיער. חוסר באחד מהם יכול להוביל לשיער דליל או שביר.

  1. שומנים בריאים: 

אומגה 3 ושומנים בריאים אחרים חשובים לבריאות הקרקפת והשיער. הם עוזרים לשמור על הלחות ומונעים יובש ושבירות של השיער.

  1. צריכת קלוריות נמוכה מדי: 

דיאטות קיצוניות או צריכת קלוריות נמוכה מדי יכולות לגרום לנשירת שיער. הגוף שלכם רואה את גידול השיער כמותרות כשהוא במצב הישרדות.

טיפ קטן: אם אתם חושדים שהתזונה שלכם היא הסיבה לנשירת השיער, נסו לשלב יותר מזונות עשירים בברזל (כמו בשר אדום רזה, עדשים וחלמון ביצה), חלבונים איכותיים (כמו ביצים, דגים ועוף), ומזונות עשירים בוויטמינים ומינרלים (כמו אגוזים, זרעים ופירות וירקות צבעוניים). ואל תשכחו – תמיד כדאי להתייעץ עם תזונאי לפני שעושים שינויים דרסטיים בתזונה!

תזונה נכונה יכולה גם למנוע נשירת שיער

מחלות כרוניות: כשהגוף שלכם עסוק במשהו אחר

מחלות כרוניות גורמות לנשירת שיער

לפעמים, נשירת שיער היא סימן שמשהו אחר קורה בגוף שלכם. מחלות כרוניות יכולות להיות כמו אורחים לא רצויים שמשתלטים על הבית – הם גורמים לגוף להפנות את כל המשאבים אליהם, והשיער נשאר בלי כלום. הנה כמה דוגמאות:

  1. מחלות אוטואימוניות: 
  • אלופציה אראטה: זאת מחלה אוטואימונית שגורמת לנשירת שיער בכתמים עגולים. זה כאילו מערכת החיסון שלכם החליטה שהשיערהוא האויב ומתחילה לתקוף אותו. למרבה המזל, ברוב המקרים השיער צומח בחזרה.
  • זאבת: זאת מחלה שיכולה לגרום לנשירת שיער אינטנסיבית, לפעמים בצורה של “פרפר” על הקרקפת.
  • מחלת השוויגר: זאת מחלה אוטואימונית שמשפיעה על בלוטות הרוק והדמעות, אבל יכולה גם לגרום לנשירת שיער.
  1. בעיות בבלוטת התריס: 

בין אם מדובר בתת-פעילות או יתר-פעילות של בלוטת התריס, שתיהן יכולות להשפיע על מחזור הצמיחה של השיער. זה כמו שהמנוע של הגוף שלכם עובד יותר מדי מהר או יותר מדי לאט, והשיער פשוט לא מצליח להדביק את הקצב.

  1. סוכרת: 

סוכרת יכולה לפגוע בזרימת הדם לקרקפת, מה שמקשה על הזקיקים לקבל את חומרי ההזנה שהם צריכים. זה כמו לנסות לגדל צמחים בקרקע יבשה – פשוט לא עובד טוב.

  1. PCOS (תסמונת השחלות הפוליציסטיות): 

המצב הזה, שמשפיע על המון נשים, יכול לגרום לחוסר איזון הורמונלי שמוביל לנשירת שיער. 

  1. מחלות מעיים דלקתיות: 

מחלות כמו קרוהן או קוליטיס כיבית יכולות להשפיע על ספיגת חומרים מזינים, מה שיכול להוביל לנשירת שיער. זה כמו שהגוף שלכם מנסה לבנות בית בלי כל חומרי הבניין הנחוצים.

טיפ קטן: אם אתם סובלים ממחלה כרונית וחווים נשירת שיער, דברו עם הרופא שלכם. לפעמים, טיפול במחלה הבסיסית יכול לעזור גם לבעיית השיער. בסופו של דבר, הגוף שלכם הוא מערכת מורכבת, וכל החלקים קשורים זה לזה!

נזקי סביבה: כשהעולם בחוץ לא מתחשב בשיער שלכם

חשבתם שרק העור שלכם סובל מזיהום אוויר וקרינת שמש? ובכן, השיער שלכם גם רגיש לסביבה החיצונית. הנה כמה גורמים סביבתיים שיכולים להשפיע על בריאות השיער שלכם:

  1. זיהום אוויר: 

חלקיקים מזהמים יכולים להידבק לקרקפת ולשיער, לסתום את הזקיקים ולהחליש את השיער. 

  1. קרינת UV: 

חשיפה ממושכת לשמש יכולה לפגוע בחלבונים בשיער, להחליש אותו ולגרום לו להיות יבש ושביר. 

  1. מים קשים: 

מים עם ריכוז גבוה של מינרלים יכולים להצטבר על השיער ולגרום לו להיות יבש ושביר. זה כמו להשקות את הצמחים שלכם במי ים – לא בדיוק מה שהם צריכים.

  1. שינויי אקלים קיצוניים: 

מעבר מסביבה חמה ולחה לקרה ויבשה (או להפך) יכול לגרום לשיער להיות מודלל ושביר. 

  1. כימיקלים בבריכות שחייה: 

כלור ומלחים יכולים לייבש את השיער ולהחליש אותו. אם אתם שחיינים כבדים, אתם עלולים לראות את ההשפעות על השיער שלכם.

טיפ קטן: השתמשו בכובע או במטפחת להגנה מהשמש, שטפו את השיער במים מסוננים אם אתם גרים באזור עם מים קשים, והשתמשו במוצרי הגנה לשיער לפני שחייה בבריכה. קצת הגנה יכולה לעשות הבדל גדול!

נשירת שיער כתוצאה מנזק סביבתי

כימותרפיה: כשהטיפול מכה בשיער

כימותרפיה יכולה גם לגרום לנשירת שיער

אחד הדברים הקשים ביותר עבור חולי סרטן, מלבד המחלה עצמה, הוא אובדן השיער כתוצאה מטיפולי כימותרפיה. בואו נבין למה זה קורה:

  1. פגיעה בתאים מתחלקים: 

תרופות כימותרפיות מכוונות לתאים שמתחלקים במהירות, כמו תאי סרטן. אבל גם תאי השיער מתחלקים במהירות, ולכן הם נפגעים. 

  1. נשירה מהירה: 

נשירת השיער בדרך כלל מתחילה תוך שבועיים עד חודשיים מתחילת הטיפול. זה יכול להיות הדרגתי או פתאומי, ולפעמים השיער נושר בקבוצות גדולות.

  1. נשירה זמנית: 

הבשורה הטובה היא שברוב המקרים, נשירת השיער מכימותרפיה היא זמנית. השיער בדרך כלל מתחיל לצמוח בחזרה תוך 3-6 חודשים מסיום הטיפול.

  1. שינויים בשיער החדש: 

לפעמים, השיער שצומח אחרי הטיפול יכול להיות שונה בצבע או במרקם ממה שהיה קודם. זאת יכולה להיות אחלה הזדמנות לסגנון חדש!

  1. טיפולים מונעים: 

יש טכניקות, כמו קירור הקרקפת, שיכולות לעזור להפחית את נשירת השיער בזמן כימותרפיה. זה לא עובד לכולם, אבל שווה לשאול את הרופא המטפל.

טיפ קטן: אם אתם או מישהו שאתם מכירים עומדים לעבור כימותרפיה, שקלו לקנות פאה או כיסוי ראש לפני תחילת הטיפול. זה יכול לעזור להתכונן רגשית ולהרגיש יותר בשליטה.

תסמונת שחלות פוליציסטיות: כשההורמונים משתוללים

תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS) היא מצב שמשפיע על נשים רבות, ואחת התופעות הלוואי המטרידות שלה היא נשירת שיער. בואו נבין למה:

  1. חוסר איזון הורמונלי: 

PCOS גורם לעודף ייצור של הורמונים אנדרוגניים (הורמונים “גבריים”). זה יכול לגרום לשיער לצמוח במקומות לא רצויים (כמו על הפנים) ולנשור מהראש. 

  1. רגישות לאנדרוגנים: 

נשים עם PCOS לעתים קרובות רגישות יותר להשפעות של אנדרוגנים על זקיקי השיער. זה אומר שאפילו רמות נורמליות של הורמונים אלה יכולות לגרום לנשירת שיער.

  1. התקרחות דפוסית נשית: 

זה הדפוס הכי נפוץ של נשירת שיער בPCOS. בניגוד לגברים, שבדרך כלל מאבדים שיער מהקודקוד ומקו השיער, נשים עם PCOS בדרך כלל חוות דילול כללי של השיער, במיוחד בחלק העליון של הראש.

  1. מחזור צמיחה מופרע: 

PCOS יכול לגרום לזקיקי השיער להיכנס לשלב המנוחה (טלוגן) מוקדם מדי, מה שמוביל לנשירה מוגברת.

  1. השפעות משניות: 

PCOS יכול גם לגרום להתנגדות לאינסולין ולבעיות במטבוליזם, שגם הן יכולות להשפיע על בריאות השיער.

טיפ קטן: אם אתן חושדות שיש לכן PCOS, פנו לרופא. טיפול במצב הבסיסי יכול לעזור גם בנשירת השיער. יש גם טיפולים ספציפיים לנשירת שיער שיכולים לעזור, כמו מינוקסידיל או טיפולים הורמונליים.

כימותרפיה יכולה גם לגרום לנשירת שיער

הזדקנות: כשהשעון הביולוגי מתקתק גם עבור השיער

הזדקנות היא בריאות שיער בלתי נמנעת

ההזדקנות היא תהליך בלתי נמנע שמשפיע על כל חלק בגוף שלנו, כולל השיער. אבל לפני שאתם מתחילים לחפש את מעיין הנעורים, בואו נבין מה באמת קורה:

  1. האטה בקצב הצמיחה: 

עם הגיל, זקיקי השיער מאטים את קצב הצמיחה שלהם. זה כמו שהשיער שלכם מחליט שהוא רוצה לעבוד במשרה חלקית במקום במשרה מלאה.

  1. דקיקות השיער: 

השיער נעשה דק יותר עם הגיל. זה קורה כי הזקיקים מתכווצים ומייצרים שערות דקות יותר.

  1. אובדן פיגמנט: 

כן, אנחנו מדברים על שיער אפור! עם הגיל, תאי הפיגמנט בזקיקי השיער מפסיקים לייצר מלנין. 

  1. שינויים הורמונליים: 

עם הגיל, רמות ההורמונים משתנות. אצל נשים, גיל המעבר יכול לגרום לירידה באסטרוגן, מה שיכול להשפיע על צמיחת השיער.

  1. נזק מצטבר: 

שנים של חשיפה לשמש, זיהום, וטיפולים כימיים יכולים להצטבר ולהשפיע על בריאות השיער. 

טיפ קטן: אל תילחמו בהזדקנות – חבקו אותה! יש הרבה דרכים לטפח שיער בוגר, כמו שימוש במוצרים עשירים בלחות, הימנעות מחום מוגזם, ואכילת תזונה עשירה בחלבונים ואנטיאוקסידנטים.

סיכום: מהשורש ועד הקצה - הבנת נשירת שיער ופתרונותיה

נשירת שיער היא תופעה מורכבת שיכולה לקרות מכמה גורמים, כולל הורמונים, גנטיקה, לחץ, תזונה, מחלות כרוניות, גורמים סביבתיים, טיפולים רפואיים והזדקנות טבעית. כל אחד מגורמים אלה משפיע על מחזור הצמיחה של השיער בדרכים שונות, מה שמוביל לדילול, שבירות או נשירה מוגברת.

הבנה של הסיבות האלו היא צעד חשוב בדרך לטיפול יעיל. בעוד שחלק מהגורמים, כמו גנטיקה או הזדקנות, הםא לא בשליטתנו המלאה, יש המון תחומים שבהם אפשר לפעול. שיפור התזונה, ניהול לחץ, הגנה מפני נזקי סביבה, ואיזון הורמונלי הם רק חלק מהדרכים בהן אפשר לתמוך בבריאות השיער.

YoungHair, כמותג שמתמחה בפתרונות טבעיים לנשירת שיער, מציע גישה הוליסטית שמשלבת מדע מתקדם עם הכוח של רכיבים טבעיים. באמצעות מגוון מוצרים כמו תוספי תזונה, קפסולות וטיפולי שיער, YoungHair מספקת פתרונות מקיפים לנשירת השיער.

אל תתנו לנשירת שיער להשפיע על הביטחון העצמי ואיכות החיים שלכם. פנו עוד היום ליאנגהייר לקביעת ייעוץ אישי עם צוות המומחים שלנו ונמצא לכם את הפתרון המתאים. יחד, נוכל לחזק את השיער שלכם מהשורש ועד הקצה!

אל תחכו – תחזירו את השיער והביטחון העצמי שלכם כבר עכשיו! השאירו פרטים ושיחת הייעוץ שלכם עם המומחים של YoungHair כבר בדרך אליכם!

רוצה פרטים נוספים על המוצרים של שורשים?

כמה פרטים ואנחנו חוזרים אליך בהקדם!

לוגו טקסט תמונה של younghair 2

חברת שורשים מחזיקה בפטנט חדשני המשקם שיער דליל, מחדש ומעבה את זקיקי השיער וסיב השערה ומעודד צמיחה מחודשת של זקיקי שיער רדומים. כל זה בטיפול ביתי טבעי ופשוט המוגן היגיינית ע״י כל תקנות משרד הבריאות לתקופת הקורונה.

כמה דברים חשובים שצריך לדעת על שורשים:

אהבתם את התוכן? בטוח תאהבו גם את זה:

נשמח לשמוע מה דעתכם על המאמר:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Call Now Button